maanantai 3. kesäkuuta 2013

60. Yhtäkkinen estekurssi

Suunnitelmat meni tosiaan vähän uusiksi, koska tämän viikon (maanantaista torstaihin) vietänkin estekurssilla. Syy siihen on se, että lähden tänäkin vuonna tuntiratsastajien mestaruuksiin, mutta tällä kertaa estepuolelle. Ainakin kesäksi on luvassa paljon esteitä, kuten olin toivonutkin! :) Poniksi mulle on annettu Milton Silver?! Toinenkin suunnitelman muutos, alun perin mun piti lähteä Miltonilla, mutta sen jalkaan tuli joku jännejuttu (?), niin ei sitten sillä pysty lähteä.

Tänään oli tosiaan kurssin ensimmäinen päivä, ja päivän aikataulu meni näin;

16-17 teoriatunti
17-17.30 radan rakennus ja hevosten kuntoonlaitto
17.30-19 ratsastus

Menen siis totta kai koko viikon Silverillä, joten harjasin sen pikaisesti ennen teoriatuntia. Teoriatunnilla käsiteltiin tosi perusjuttuja, istuntaa esteillä, lähestymisiä, tempoa, rytmiä, estetyyppejä yms. Varsinainen ratsastus meni kyllä ainakin sääolosuhteisiin toisin sanoen paahtavaan kuumuuteen verraten ihan hyvin! Alkuun oli vähän hakemista, kun Silver on kuitenkin jonkin verran erilainen. Alkuverkoissa menimme vaan siirtymisiä ja pysähdyksiä, sain Silverin paljon paremmaksi sekä kädelle, että pohkeelle! Vähän se siltikin oli pohkeelle hidas, mutta parempi kuitenkin. Aluksi mentiin ravipuomeja ja -kavaletteja kaarevalla esteistunnassa. Ihan ok meni, vähän tasapainon kanssa ongelmia.

IMG_0495
vähä lisää näit rumii söpöi kuvii täst ku ette oo viel tarpeeks nähny XD



























Ravipuomien jälkeen pieni tauko kiitos tuon trooppisen ilmaston ja sitten vähän laukkatyöskentelyä kavaleteilla. Kaarevalla suhteutetulla linjalla alussa vaikeuksia, koska en saanut Silveriä tarpeeksi ryhdikkääksi, mutta kuitenkin tuli siinä pari onnistunuttakin pätkää. Molempiin suuntiin tultiin vähän erilaisia puomi- ja kavalettitehtäviä, Silver oli tosi hyvä! :) Vähän kompurointia välillä, mutta oli kuitenkin eteenpäin pyrkivä kuumuudesta riippumatta ja suoriutui tehtävistä hyvin. Lopussa otettiin vielä pari hyppyä aluksi ravissa ristikolle. Laiskahkon oloinen oli, eikä jaksanut oikein pikkuristikolle kunnolla hypätäkkään, mutta esteen kasvaessa tuli jo parempia hyppyjä.

IMG_0481

Sitten vielä laukkahyppyjä yksittäiselle pystylle, aluksi ihan pienenä, jotain 40cm? Siitä piti sitten kaartaa kavaletille. Jäin vahingossa ekalla kerralla pitämään liikaa kiinni, joten kavaletti ei mennyt ihan kuten suunnittelin, mutta tokalla kerralla onnistui paljon paremmin. Korotettiin sitten vielä 70cm, meni ihan yhtä hyvin joskin hyppy oli vähän laiskahko ponin ja ratsastajan kunnon puutteesta johtuen. :D Tänään mentiin perustehtäviä, enemmän tekniikkaa, huomenna päästään hyppäämään sitten kuulemma paljon enemmän "kunnon" esteitä.

IMG_0493

6 kommenttia:

comments ? c: