sunnuntai 2. joulukuuta 2012

11. TOINEN LUUKKU | Miksi Perraan?

Toinen joulukuuta, aika avata tämän vuoden toinen joulukalenteriluukku. Tälle päivälle sattui osumaan "Miksi juuri Perraan leirille?" erikoispostaus! Tiedän, että näitä on ollut jo, mutta aloitin tekemään tätä jo n. kuukausi sitten, enkä jaksanut kirjoittaa uuttakaan, joten tässä nyt tämä omalta kannaltani. :)

Minne ihmeeseen leirille ensi vuonna? Minkälaista leirillä tulisi olemaan? Mitä oikeastaan haluan?

Näitä miettii moni heppatyttö vuosittain, kun koittaa aika valita leiripaikka. Itse suosittelisin lämpimästi Perniön ponitallia, jossa olen itse ollut jo kolmena vuotena peräkkäin. Leirit ovat melko kalliita, mutta hinta-laatu suhde vastaa yleensä odotuksia. Leirille otetaan kaiken tasoisia ratsastajia ja ryhmät leirille jaetaan sitten tason mukaan, joten varmasti pääset oman tasoiseesi ryhmään. Ponit ja hevoset ovat Perniössä huippuluokkaa, suurin osa toimii kisahevosina ja parilla on käyty jopa HIHS:issä.

IMG_0469
tallin shettikset, vallu ja polle
IMG_0076
mimosa
Tunnit saat valita täysin vapaavalintaisesti, joka iltana kokoonnutaan ruokailuhuoneeseen ja jokainen saa ehdottaa haluamiaan tunteja. (Itsenäinen, koulu, maasto, esteet, ilman satulaa) Ryhmät päätetään sitten toiveiden mukaan. Samalla voit toivoa myös suosikkihevostasi. Normaalien ratsastuksien lisäksi joka aamu ja ilta hevoset ratsatetaan laitumelle ja jokainen henkilö saa päivän aikana ratsastaa jomman kumman suunnan. Jokainen leiriläinen saa leirin ajaksi oman hoitohevosen/ponin, jonka hoitoon kuuluu hevosen laitto, kamojen putsaus kerran leirillä, sekä halutessaan hevosta saa syötellä. Leirillä on myös mahdollisuus suorittaa erilaisia ratsastus- ja hoitomerkkejä

IMG_0391


IMG_0206
vasemmalta oikealle: cacru, vallu, sara
Leiriläiset asuvat joko päärakennuksen huoneissa, joista löytyy 2-3 sänkyä, mahdollisuuksien mukaan sänkyjä voidaan tuoda lisää. Toinen vaihtoehto yöpymiselle on monen leiriläisen suosima "linna", joka on iso kaksikerroksinen rakennus päärakennuksen edessä. Linna sisältää kaksi kahden nukuttavaa huonetta ja yläkertaan mahtuu 4-5 henkilöä. Pihalta löytyy vielä kahden nukuttavia mökkejä. Vaihtoehtoja löytyy siis yöpymisellekin!

Vapaa-ajalla leirillä saa käydä vapaasti uimassa noin 600 metrin päässä olevalla lammella, pomppia trampoliineilla, hoitaa hevosta, katsella tv:tä tai mitä ikinä keksittekään. Ruoka on ehdottomasti hyvää, joten aterioita ei kannata jättää väliin. Ruokailujen lisäksi voit käydä ostamassa leirikioskista niin karkkia, jäätelöä, sipsiä kuin limuja. Leiri on todella monipuolinen ja jokaiselle löytyy tekemistä. :)

IMG_0689

IMG_0632
buce

5 kommenttia:

  1. Ihan hauska lukee eri talleista näitä vaikka luinkin jo yhen Perrasta Inan blogista :D Ois voinu olla pidempikin!

    VastaaPoista
  2. Perra on kyl kiva paikka, kävin siel ite neljänä vuotena peräkkäin :) laatu vaan huonontui tosi paljon Juhan lähdettyä...

    VastaaPoista

comments ? c: