perjantai 9. marraskuuta 2012

4. Esterataharjoitus

Pääsin nyt onneksi sitten tähän rataharjoitukseen, vaikka vieläkin vähän kipeänä ollaan. Iineksellä menin sitten, ja kyseisellä ponilla varmaankin sitten ensi kisoihin, jotka ovat parin viikon päästä.

Iineksestä moni lukijoista varmaan tietääkin, kyseessä siis 10-vuotias Eestinponitamma, joka on siis hoitoponini tältä tallilta. Olin iloinen, kun huomasin listassa nimeni perässä Iineksen, sillä tämä todistaa sen, että ponin saan kisoihin! Alla vielä linkki Iineksen esittelysivulle, jos jotkut haluavat tietää vähän enemmänkin ponista.

http://ratsastusseuramajoran.sporttisaitti.com/ratsastuskoulu/ponit/iines/

Rataharjoitusten tarkoitus on siis harjoitella erilaisia ratoja, uusintojen ratsastuksia ja harjoitella kisoihin tietenkin. Tunti aloitettiin verryttelemällä kevyesti kevyellä tuntumalla, laukassa ja ravissa. Sen jälkeen vähän koottiin hevosia, itsellä ei ihan tuo osuus onnistunut... Sen jälkeen alettiin tulemaan kavaletti sarjoja, jotka suju omasta mielestä tosi hyvin! Molempiin suuntiin, ensin kolmen askeleen ja sen jälkeen kahden askeleen sarja. Molemmat suju tosi hyvin.

Sitten pari hyppyä ensiksi pystylle, jotka onnistui hyvin, toisella kerralla vaihtoi laukan vääräksi, mutta muuten ihan onnistuneita. Vielä pari hyppyä okserille, jolle ponnistuspaikat jäivät vähän kauas, mutta muuten ei sen suurempia ongelmia.

Sen jälkeen tultiin pienempi rata, toinen kavalettisarja, rata poikki suuntaan leikkaa, jossa vino hyppy ristikolle, toinen kavalettisarja ja toinen vino hyppy ristikolle toisesta suunnasta. Iines vaihto hienosti laukat esteen päällä ja muutenkin tuli tosi tasasesti, vähän joutui ajamaan eteen.

Snapshot(48) by rronski

Sen jälkeen tultiin vähän isompaa rataa, esteet aluksi 60-70cm korkeudella. Vino hyppy ristikolle, sen jälkeen suora suhteutettu linja, vino hyppy ristikolle vaihtaen suuntaa jälleen, kolmoissarja. Tämäkin kierros sujui tosi kivasti, jouduttiin Iineksen kanssa menemään hurjasti eteenpäin, koska välit oltiin laitettu hevosille. Iineksellä on onneksi iso, hevosmainen laukka ja mennessään vähän normaalia reippaampaa laukkaa, pystyy hevosiakin pidempään laukkaan. Iines venyi hyvin kolmoissarjalle ja päästiin suhteutettukin sujuvasti.

Toiseen kierrokseen sama juttu, ns. "väärinpäin", esteet korotettuina 70-80cm. Ensimmäinen ristikko meni ihan ok, siihen se sitten jäikin. Pystylle tultiin liian juureen, jolloin väli jäi pitkäksi ja ponnistuspaikka ei onnistunut. Tässä vaiheessa huomasin, kuinka jalka alkoi seikkailla ja syynä siihen oli se, että puristin liikaa polvella. Yleensä en tätä tee, mutta välillä huomaan sen ja yritän aina parhaani mukaan korjata.

Snapshot(49) by rronski

Ristikko uudestaan tuli taas juureen, ja vauhti oli täysin hiipunut jo kolmoissarjalle tultaessa. Mentiin sitten sääittävästi kammeten esteistä yli kolmella askeleella, vaikka väliin olisi kuulunut vain kaksi. Uusi yritys - sama juttu ja ohjasin esteestä ohi. Sitten vielä kaksi säälittävämpää yritystä, eikä kumpikaan onnistunut. Oma kuntonikin alkoi jo siinä vaiheessa vähän loppua, enkä kerta kaikkiaan enää jaksanut ratsastaa sitä kunnolla esteelle. Poni pelasti kaikki tilanteet täysin, jos se minusta olisi ollut kiinni, se olisi kieltänyt. Kaikki kunnia siis ponille ja olen siitä tosi ylpeä! Aika loppui kesken, joten jouduttiin jättämään tähän. Maanantaina jälleen estevalkka, joten siellä pääsen korjaamaan virheet!

Kuitenkin tunnista jäi positiivinen fiilis, vaikka videoltakin huomaatte, kuinka surkeasti lopputunti meni ja omia virheitä löytyy vähän liikaakin. Tämän takia juuri pidän estetunneista - tosi harvoin tulee masentunutta fiilistä, aina tuntuu, että olisi mennyt hyvin. Ja vaikka ei olisikaan, mulla on kuitenkin ollut kivaa.


Ps. Joulukalenteri-ideoita saa ehdotella!

9 kommenttia:

  1. kiva blogi sulla!(: tulin lukijaks
    mun blogin osote: lottajahepat.blogspot.fi jos haluut käydä kyylii:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos tosi paljon, sullakin oli tosi kiva blogi, liityin lukijaks !! :)

      Poista
  2. Voi höh toi kolmoissarja :( Harmi ettet ehtiny sit ottaa sitä enempää :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nojaa, ei se sinänsä mua haitannu, muillakin meni toi vika kolmoissarja tosi huonosti ja valmentajakin sanoi, että tuskin olisi parantunut vaikka olisin vielä tullutkin :)

      Poista
  3. poni ei ilmeisesti ollut ihan pohkeen ja ohjan välissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näitä kommentteja varten mulla on valmentaja.

      Poista
    2. ensinnäkin, mitä asia sulle kuuluu? toiseksi, mulla on luultavasti ammattitaitoisempi valmentaja, kuin sinä ja kyllä, kertoi ja neuvoikin vielä.

      Poista
  4. eikö ronski enää ponitä, ronski wanna live?

    älä sä nyt vaan katoo yöhön

    VastaaPoista

comments ? c: