sunnuntai 18. marraskuuta 2012

6. Kisapostaus ja ninjailua [video]

Tässä siis lupaamani kisapostaus - vaivoin sain tälle toiselle koneelle ladattua kaikki tarvittava ja ainekset jopa videoon radasta. Lyhyesti sanottuna näin alkuun, rata meni sanotaanko täysin penkin alle, mutta Iines oli silti super! Infoksi kaikille kilteille Anonyymeille, jotka haluaisivat niin mielellään kertoa mikä on vikana ratsastuksessani tai missään muussakaan, olkaa kilttejä ja jättäkää nämä kommentit ihan valmentajalleni.

Menin siis ensimmäisen 80cm ratani, aiemmin olen mennyt vain 70-80cm ja senkin tyylikkäästi hylyllä. Iineksellä en kuitenkaan olisi 60cm saanut mennä, koska tallillamme on systeemi, että samalla ponilla ei saa mennä pienempään luokkaan, kuin missä on sijoittunut. Näinpä ilmottauduin tähän luokkaan. Verkassa Iines oli aivan super, innokkaana menossa, aika pitkänä tosin ja vähän ryhtiä tulisi saada, mutta muuten hyvin. Verkkahypytkin onnistuivat todella hyvin ja pääsin hyvin mukaan hyppyihin yms.

Valitettavasti lähdin viimeisenä, joten jouduin odottelemaan melko kauan, mikä ei ollut mikään hyvä juttu. Rata oli älyttömän vaikea, eikä luokassamme tullut kuin yksi puhdas rata ja vain kaksi pääsi uusintaan, joista toinenkin hylättiin siellä. Viimein oma vuoroni tuli ja lähdin. Ensimmäiselle esteelle ponnistuspaikka ei osunut kohdalle ja hypystä tuli melko eksoottinen, mutta poni pelasti! Toiselle esteelle tuli aika pitkänä, muuten hyvä. Kolmannelle tultiin aivan vinossa ja neloselle tuli tosi juureen. Ratani parhaimmistoa oli varmaankin seuraavana vuorossa oleva vitoselta kutoselle kaareva linja. Todella useat olivat tässä kohdassa menneet kutosen ohi, joka on täysin ymmärrettävää. Jos ei vitosella ole 100% varma, minne on menossa, on peli menetetty.

Sain kuitenkin hyvän linjan tästä, mutta seiskalle tuli täysin oiottu tie, eikä hypystäkään kovin kummoinen. Kasisarjalle Iines kielsi, täysin omasta syystäni. Ei ollut kunnolla pohkeen ja ohjan välissä ja eteenpäin pyrkimys oli vähän lopahtanut. Uudelleen sitten sama juttu ja päästiin ekasta yli ja sarjan tokalle osalle tuli melko iso hyppy, josta jäin jälkeen, koska en uskonut Iineksen hyppäävän. Siinä sitten koitin roikkua mukana ja mielessä kävi varmaan sataan kertaan, että noni, tässä tää nyt oli ja nyt mä tipun. Keksinkin sitten jossain vaiheessa, että kappas ihmettä, mähän en täältä alas tule ja jollain ihmeellä pysyinkin Iineksen selässä! Tiedän, ettei tainnut ponille olla ihan miellyttävintä, mutta koittakaa itse olla samassa tilanteessa, siinä vaiheessa ette kerkeä kauheasti mitään miettimään, täytyy vain toimia.

Rata oli ohitse - kahdeksalla virhepisteellä päästiin, mutta hyväksytty tulos kuitenkin! Tulin vielä opettajan pyynnöstä sarjan uudestaan, mutta Iines kielsi ensimmäisellä kahdella kerralla - ja ihan ymmärrettävästä syystä. Emme kuitenkaan halunneet jättää epämiellyttävää kokemusta ja tulin vielä, tällä kertaa "jap, jap, jap!" - kannustusten kera, jolloin Iines uskalsi hypätä yli ja pääsimme tulemaan hyvin.

Tällä kertaa ei ihan putkeen mennyt, sijoitus taisi kuitenkin olla jotain 6/12, koska rata oli niin vaikea. Olen tyytyväinen poniin, mutta en itseeni lainkaan. Harmi, että hyppäämään pääsen vasta jonkin ajan kuluttua, mutta koitan päästä uudestaan tuohon rataharjoitukseen, jotta pääsisin jälleen korjaamaan virheitäni. Tyytyväisellä ja iloisella mielellä kuitenkin ollaan! :)


8 kommenttia:

  1. hahahaha nauroin sun ninjailulle nii paljo XDDDd mut proo ♥

    VastaaPoista
  2. Ei hitto toi sun ninjailu xD Ikävä kyl tuottaa pettymys mut oikeesti tosta olis pitäny tulla hylky, koska jos hevonen pysähtyy radal se on sama ku kielto :D Mut pysyit ihan sikahyvin, nyt vaan tsemppaat sit ens kisoihin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se rata oli jo loppunu :DD ylitin maalilinjan jo xd

      Poista
    2. ja ens kisat vast tammi-/helmikuus ):: nyyh long time

      Poista
    3. voisin tähän lisätä, että ratsu saa pysähtyä, peruuttaa ei saa.

      Poista

comments ? c: