maanantai 12. lokakuuta 2015

Liiankin rauhallista

...mikä onkin Jollyn kanssa yllättävää! Torstaina olin ollut sillä tehoestevalkassa (jes, pitkästä aikaa!) ja silloin oli mennyt tosi hyvin, joten odotuksetkin oli suht korkealla kisoissa. Meillä oli siis Lepuskissa kisat eilen ja menin niissä taas sen 70cm taitoarvostelun. Tällä kertaa ei ollut ehkä ihan niin teknistä rataa kuin viimeksi, ravialoitus ja muutama linja vaan. Jolly oli verryttelyssä tosi kevyen ja rauhallisen oloinen, mistä olin ihan tyytyväinen. Verryttelyt ravitehtävällä sujuivat tosi hyvin, mutta pystyllä sitten ei ollut oikein kunnon menoa vielä päällä. Noin pienet esteethän Jolly ylittää tosi helposti eikä lähelle tuleminen haitannut, mutta okserille ottaessa verkkahyppyä se vähän kostautui. Vesimatto ja "massiivisempi" este ei ylittynytkään enää niin helposti ja siihen tuli kielto, kun vauhti puuttui kokonaan. Toisella kerralla pohkeet kunnolla kiinni ja yli.

IMG_9384 IMG_9390 IMG_9397

Radalle lähdin sillä ajatuksella että nyt mennään, mutta ei oikein sitten kuitenkaan menty. Meno ei lähtenyt rullaamaan oikeastaan kertaakaan koko radan ajan, vaan Jolly jäi jopa melkein jalan taakse. Olin laskenut sen varaan, että se radalla innostuu niin kuin yleensä, mutta niin ei sitten käynytkään ja koko rata oli vaan semmosta esteiden yli selviämistä. Välit jäi kuitenkin lyhyiksi Jollyn ison laukan takia. Syynä myös se, että moottoria oli niin vähän, etten halunnut ottaa sitä niin rajusti kiinni, koska pelkäsin että tulee taas stoppi. Jotain vääriä laukkojakin siellä oli, mutta jälleen laukan kiinni ottaminen olisi vienyt sen vähänkin eteenpäin pyrkimyksen. Vaikka se ei videolta näytäkään hitaalta, niin tunne oli niin erilainen kun yleensä. Yleensä saan pidellä Jollya ihan kunnolla, mutta nyt sain kunnolla jopa käyttää pohjetta, että päästiin esteistä yli. Olisi varmaan pitänyt ottaa raippakin mukaan?

IMG_9413 IMG_9403 IMG_9414 IMG_9416

Selvittiinhän me se puhtaasti läpi, mutta ei kyllä ollut kovin kummoinen taidonnäyte ja niinpä pisteet jäivät melko alhaisiksi. Vähän olen pettynyt omaan ratsastukseen, mun olisi pitänyt vaan saada Jolly paremmin sujumaan eteen ja ratsastaa napakammin. Ilmottauduinkin torstain rataharjoitukseen, että saadaan nämäkin virheet korjattua. Pistän kuitenkin sen piikkiin, ettei se ole pitkään aikaan ollut tuollainen. Huomaa kuitenkin, miten ollaan edistytty siitä alusta - vuosi sitten olisin ollut supertyytyväinen pelkästään hyväksyttyyn suoritukseen, mutta nyt tavoitteena on ennemminkin siistin ja tasaisen suorituksen saaminen ja hyvä ratsastus. On se Jolly ehdottomasti niin mun tyyppinen hevonen ja sen kanssa on niin kiva hypätä! Varma, eteenpäin pyrkivä ja palkitseva. Menee kaikesta yli, eikä nappaa puomejakaan mukaan, että aika täydellinenhän se on estepuolella! Ainoa ongelma onkin usein vaan se selässä roikkuminen, sen verran fyysista toi ratsastus ton kanssa on. :D



Semmonen kisapäivitys taas... Musta tuntuu että nää mun postaukset ei koostu enää muista kun kisapäivityksistä, olisko teillä jotain toiveita mitä muita postauksia toteuttaisin? Paljolti mun arki koostuu tällä hetkellä vaan koulusta ja parista ratsastuskerroista (tosin vähän useammastakin kuin parista, mutta siitä lisää jossain vaiheessa). Tuntipostauksia voisin ryhtyä taas aktiivisemmin kirjoittamaan, jos saisi niistä jotain materiaaliakin...

8 kommenttia:

  1. Teillähä meni iha kivasti, ei ehkä joo teijän paras rata mut varsinki Jollyks sika hyvi ja ootte kyl kehittyny paljo!! Ja kiva postaus kute aina :-)

    VastaaPoista
  2. Mun silmään vauhti näytti hyvältä, vieläkin Jolly vaikutti siltä, että juoksee hitusen liian kovaa. Yleensähän se aina tuntuu huonommalta miltä sitten näyttää! Mutta mun mielestä ihan hyvä rata ja nätisti taas ratsastit. :)

    Joku yleinen kuulumispostaud ja vähän tulevaisuudensuunnitelmia heppailun suhteen olis ihan kiva mun mielestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis se ei näytä siltä yhtää mut enemmänki se tunne tosiaan! Ja kiitos :)
      Kiitos ideoista!

      Poista
  3. Ei paha ollenkaan, ootte kehittyny huimasti ! Jolly ei nimittäin helpoimmalta hevoselta näytä :-D
    Erikoispostaukset piristää aina peruspostausten lisäksi (jos vaan materiaalia saa...) ja jos jotain ehdottaisin niin jotain kehitys, ylä- ja alamäet tässä harrastuksessa, tavoitteet, julkaisemattomia kuvia, tutustuminen lepuskin arkeen, heppakesä 2016 tai tutustuminen sun normaaliin arkeen :-) videopostaukset on myös kivoja ja joulukalenteri ois kiva - se kun on joka vuos ollut tosi hyvin toteutettu !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ollaan me vähän! :D
      Kiitos tosi paljon ideoista! :)

      Poista
  4. Videolta vauhti näyttää munkin silmään ihan hyvältä ja sujuvalta, mutta mulle ope joskus viisaana sanonut että se et heppa menee kovaa ei todellakaan automaattisesti tarkota että se olis pohkeen edessä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi vähän mullakin oli mielessä, että vaikka se näyttää menevän kovaa nii se tunne ei välttämättä oo sama :D

      Poista

comments ? c: