maanantai 31. elokuuta 2015

Vähän parempaa

Sunnuntaina oli mun kolmas kisaviikonloppu putkeen - ja nyt tuleekin sitten hetken tauko! Kyseessä oli siis elokuun kisat Lepuskissa, ja menin 70cm taitoarvostelu Jollylla. Radassa oli teknisiä osia - kavaletteja ympyröillä ja raviin siirtyminen. Ainoa mikä mietitytti, oli nuo kavaletit, joita Jolly ei oikein kunnioita. Tunneilla vedellään yleensä ensimmäiset pari kertaa kavaleteista läpi ennen kuin saan hepan kasaan ja nostelemaan niitä jalkoja. Verkassa Jolly tuntui melko samanlaiselta kuin keskiviikkona, jolloin olin mennyt sillä estetunnilla. Eli rauhallinen, mutta jähmeä pidätteiden suhteen. Ihan hyvin, kontrollissa tultiin esteillä, mutta esteiden jälkeen se ei meinannut millään tulla takaisin. Ihan ok fiiliksillä menin radalle.

IMG_3684 IMG_3705 IMG_3707 IMG_3710 IMG_3713 IMG_3715

Rata alkoi siis yksittäisellä kavaletilla ympyrällä, joka sujui itse asiassa tosi hyvin. Sain laukan pyöriväksi ja ponnekkaaksi, eikä me vyörytty vaan kavaletista läpi. Linjalle mentäessä en oikeastaan muuttanut mitään (vaikka monen hevosen kanssa pitäisi tuon pienen kavaletin jälkeen hieman lisätä vauhtia), koska Jollyn peruslaukkakin on väleihin aivan liian iso. Ei kuitenkaan tällä kertaa ollut suurta ongelmaa, nää tekniset tehtävät välissä oli hyviä, sain rauhotettua Jollyn aina joka kerta ennen isompia esteitä, eikä se mennyt semmoiseen "kisakaahotus"-moodiin. Linjan jälkeen oli tämä vaikeampi kavalettisarja, jolle Jolly ihmeellisesti sai jalkansa mahtumaan ja ponnisti oikein kivasti irti maasta. Se selkeästi tsemppaa aina kisoihin!

IMG_3726 IMG_3729

Rata jatkui raviin siirtymisellä, jonka meinasin unohtaa ennen kuin rupesin tiirailemaan esteiden numeroita ja tajusin, mikä seuraava tehtävä olikaan. Sarjalle Jolly tuli tosi epäröiden ja pelkäsin että se kieltää, mutta tyypillisesti yritin vaan olla mukana ja vähän antaa pohjetta, jolloin Jolly rohkeasti meni molemmista osista yli. Laukkaympyrälle mun piti taas vähän rauhoitella sitä, ettei tällä kertaa oltaisi sitten menty kavaletista läpi. Kaarre onneksi rauhoitti sitä tarpeeksi ja jälleen Jolly ponnisti oikein kunnolla ja varoi osumasta kavalettiin! Toinen linja olikin sitten vaikeampi ja lähdin aluksi sillä ajatuksella, että Jolly ottaa väliin varmaan neljä (viiden sijaan), mutta tajusin sitten että se ei millään onnistuisi sujuvasti, kun Jolly oli tavallista rauhallisempi. Niinpä rajumpia pidätteitä ja sitten mahtui viides askel mukaan. Ja vielä loppuun kavalettisarja, joka tuotti tällä kertaa enemmän hankaluuksia ja olin ihan varma, että me teilataan vähintään yksi niistä, mutta kas kummaa, eipä teilattu!

IMG_3732 IMG_3737

Ei tuo rata nyt mikään huippusuoritus ollut, mutta ihan suht tasainen ja siisti. Sarjalla näkyi enemmän epävarmuutta ja väleihin sai keskittyä tosi paljon. Tyylipisteitä saatiin kuitenkin yllättävän paljon ja ne riittikin niukasti nelossijaan. Ruusuke olisi tietenkin ollut omiaan piristämään päivää, mutta ei tuo nelossija ole lainkaan hassumpi Jollyn kanssa! Jatkuvasti me kehitytään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

comments ? c: