lauantai 15. elokuuta 2015

Santahamina Horse Show

Kaikennäköistä on ehtinyt tapahtua tässä sitten sen jälkeen kun kuukausi sitten kirjoittelin viimeksi! Postauksiakin odottelisi tuolla materiaalejaan... Ratsastamaan en ole päässyt itse asiassa montaakaan kertaa, Audalla olen mennyt ja sitten Lepuskissa Desperadolla on tullut treenailtua ensi viikolla olevia kisoja varten. Niistä kuitenkin lisää seuraavassa postauksessa! Koulukin on ehtinyt alkamaan ja lukio onkin sitten ihan eri juttu kuin yläaste, joten katsotaan miten se vaikuttaa näihin ratsasteluihin/blogin kirjoittamiseen. Vaikka itseäni kyllä aina ärsyttää ne, jotka valittaa koulun vievän aivan liikaa aikaa ja ei ehdi mitään; itse puhun lähinnä ajankäytön jalosta taidosta. Toki omalla kohdalla voin sanoa, etten kouluun ole uhrannut kahta ajatustakaan yläasteen aikana, joten ehkä eri ääni kellossa vuoden lopulla. :'D Mutta kyllä sitä pitäisi ehtiä kaiken minkä haluaakin, joten eiköhän postaustahti parane jälleen nyt kun materiaaleja saan käyttöön.

Mutta takaisin tämän postauksen aiheeseen eli Santahamina Horse Show'hun, jossa tänään olin Audalla. Alunperin ilmottauduin siis vain ensimmäiseen luokkaan, eli 60cm, koska Auda on ollut esteillä hieman epävarma nyt lähiaikoina.
 Aamulla oli herätys aikaisin, jopa 4.30 ensimmäinen, tosin torkkua painoin vielä pari kertaa. :D Lähdettiin kuudelta ruokkimaan ja hoitamaan Audaa tallille ja seitsemältä about lastattiin heppa ja käytiin vielä hakemassa yksi poni vähän matkan päästä ennen kun päästiin matkaan. Mielenkiintoista oli ajella sieltä Santahaminasta sotilasalueen läpi, itse kun en ollut koskaan käynyt! Paikalle saavuttiin suht ajoissa, joten meillä oli siinä luppoaikaa jonkun aikaa. Kymmeneltä nousin kuitenkin selkään ja suuntasin verkkaan. Verkassa Auda oli yllättävän jännittynyt, hyppi ja pomppi ja pyöri, otti kipinää kaikista ja kaikesta, eikä rentoutunut sitten millään. Aikani sitten epätoivoisesti pyörittyä todettiin, että on parempi mennä vähän sivumpaan ympyrälle ravailemaan ja johan rauhottui! Siinä sen sai nopeasti paljon rennommaksi, niin että touhuun tuli taas jotain järkeä. Sen jälkeen pääsin ottamaan verkkahyppyjäkin ja nekin oli ihan suht hyviä. 

PicMonkey Collage1
Tämmösiä söpöläisia laidunsi siinä sen ponin vieressä, aww :3 ♥

Radalla ei kerennyt kauheasti pyöriä ennen lähtömerkkiä, joten en kerennyt niitä esteitäkään Audalle näyttämään. Ekalle esteelle tultaessa aistin pientä jännitystä, mutta sen jälkeen homma lähti kyllä sujumaan ihan entiseen malliin. Monet hypyistä tuli aika juureen, mikä tolla korkeudella oli ehkä parempikin. Mun olisi pitänyt muistaa jäädä odottamaan, eikä liikaa 'ajaa' Audaa niille esteille niin oltaisiin saatu siistimpää menoa. Toisessa vaiheessa en edes viitsinyt lähteä aikaa yrittämään, koska halusin vaan siistin ja tasaisen suorituksen. Pohjakin oli toisessa päädyssä vähän pehmeää, juuri nimittäin ne toisen vaiheen kaarrokset oli siellä. Niinpä maaliin tultiin puhtaalla suorituksella ja sijoituksesta en sitten tiedäkään.



Koska 60cm oli mennyt sen verran hyvin, päätettiin että voin jälki-ilmottautua kasikymppiin. Niinpä odottelin hetken, kävin kävelemässä radan, koska se oli muuttunut jonkin verran ja sitten takaisin selkään ja verkkailemaan. Jälleen verkassa Auda oli tosi jännittynyt, vaikka se oli muuten kerennyt jo rentoutua. Menin taas sivumpaan omalle pienelle voltille rauhottelemaan sitä ja auttoi onneksi tälläkin kertaa. Verkkahypyt oli vähän mitä oli, mutten turhaan halunnut ottaa liikaa hyppyjä. 

Radan ensimmäinen hyppy oli hyvä, mutta tokalle tultiin juureen. Tällä radalla tuli ehkä enemmän huonoja hyppyjä johtuen varmaan siitä, että nyt itse olin vähän turhan luottavainen ja toisessa vaiheessa jo enemmän kunnianhimoinen. Tolla korkeudella kuitenkin Auda onnistui jalkansa nostamaan puhtaasti yli kaikista ja saatinkin nollatulos. Se riitti (kauheasta ratsastuksesta huolimatta) kolmanteen sijaan, vain niukat puoli sekuntia toisesta sijasta! Palkinnoksi sainkin tosi hienon pronssisen merkin, jossa oli Suomen armeijan vaakuna. Hauska idea, sopi hyvin teemaan! Paikkana toi Santahamina oli mulle uusi, mutta tosiaan tosi kiva tapahtuma oli ja kaikki sujui hyvin. Audan omistaja lähti Audalla sitten vielä radan jälkeen opastetulle maastokierrokselle Santahaminan metsiin, tosi kiva idea sekin! Muutenkin paikalla oli paljon väkeä ja niin ponitalutus kuin panssarivaunuajelukin oli hyvin suosittuja. Itse en ehtinyt kovin paljoa siellä ylimääräistä aikaa viettää, kun lähdettiinkin pikaisesti maastolenkin jälkeen takaisin tallille. Tosi kiva paikka kuitenkin ja kivat kisat, vaikkei lähtijämäärä päätä huimannutkaan!

PicMonkey Collage IMG-20150815-WA0000 20150815_143401

Onko joku teistä käynyt tuolla Santahaminassa kisaamassa/muuten vaan? Mitä tykkäsitte paikasta? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

comments ? c: