tiistai 7. toukokuuta 2013

54. Heppailu-viikon aloitus

Tällä viikolla mulla tosiaan ratsastuksia riittää, lähes joka päivä hevosen selkään. :D On tässä ollut tällaisesta ridailusta taukoakin! Kuitenkin, eilen mulla oli estevalmennus neljältä, jonne sain Miltonin. Se oli jo heti alkutunnista tosi kivan pehmeä myös koulupuolella! Menimme pääty-ympyrällä alkuverkat käynnissä, ravissa ja laukassa. Käynnissä oli tosi hidas, kuten se yleensäkin on. Ravissa alkoi liikkuumaan jo paremmin. Olin tosi tyytyväinen jo alkuverkoissa. :)


kuva
selkeys 5/5
IMG_0044 IMG_0046
IMG_0007 IMG_0008

Sitten tulimme puomitehtävää, joissa piti mennä täyskaarrolla eka pari ravipuomia, sen jälkeen laukassa ympyrä, raviin ja toiset puomit, sitten vastakaarrolla vasemmalle ja toinen laukkaympyrä. Selostus on melko sekava joten koitan havainnollistaa sitä kuvalla. :D Tää tehtävä suju ihan hyvin, mitä nyt Milton oli laukoissa melko hidas. Mentiin toisen kerran lähes samalla tavalla, mutta ravipuomit oli ristikoita huikeeta ja laukassa koko tehtävä. Tääkin sujui hyvin, jälleen laukassa olisi ollut sytyttelemistä, mutta kun esteet jos niitä siksi voi kutsua nyt ei ollut mitään kummosia, niin ei haitannut.

IMG_0004 IMG_0015 IMG_0018

Tultiin vielä yhden kerran vähän muunneltuna, oikeasta kierroksesta alotettiin eli "täyskaarto" oikealle ja siitä toi eka este, sitten jatketaan kaarevalla tuonne viimeiselle, siitä vastakaarto, linjassa tuo keskimmäinen ja eka taas uudestaan. Esteet jälleen ehkä huimat 60cm joten en edes viitsinyt ratsastaa kunnolla eteen ja Milton meni ne kevyesti näinkin. Viimeiseen väliin tuli siis neljä askelta kolmen sijasta, mutta muuten tultiin hyviin paikkoihin ja näin. Alkaa vaan turhauttamaan nää estetunnit kun meitä on siellä 11 ja sen mukaan päästään sitten hyppäämäänkin. Ja sekin vähä, mitä hypätään on aina 60cm tai alle. Hyvä siitä sitten lähteä 80cm radoille. Olin kuitenkin Miltoniin tyytyväinen ja se oli loppuverkoissakin tosi pehmeä ja kiva! :)

IMG_0020 IMG_0021 IMG_0022 IMG_0034 IMG_0041

Tänään kävin Caralla. Tallilla oli Riia ja Helmi, joten menin niitten kanssa sitten alakentälle. Sain myös Helmin kuvaamaan, joten tälläkin kertaa saatte kunnon kuvia! :) Menin aluksi yläkentällä pari kierrosta ravia ja käyntiä, poni oli jo alkuun tosi pehmeä ja rento. :) Siirryin sitten alakentälle ja Cara oli sielläkin yllättävän rento, vaikka ärsykkeitä löytyi toki paljon enemmän. Käyttäytyi kuitenkin tosi nätisti ja kulki hyvin! Ravasin ja laukkasin ympyrällä molemmat suunnat hyvin, jonka jälkeen otin välikäynnit.

IMG_0187 IMG_0095 IMG_0112 IMG_0151 IMG_0167

Välikäyntien jälkeen menin toiseen päähän kenttää, joka aluksi jännitti Caraa. Pari kertaa kun olin siitä portin ja "kauhistuttavien esteiden" ohitse, niin tottui niihin. Tein vaihtelevasti pysähdyksiä, voltteja ja taivuttelua. Koitin kaikkein eniten keskittyä omaan istuntaan, sillä ajattelin nyt oikeasti päästä "ponikönöstä" eroon ja siitä voisin oikeastaan kiittää teitä, anot, jotka olette antaneet motivaatiota. :) Harmi vaan, että heti kun koitan istua suorassa, mun selkä menee notkolle. No, tästä se lähtee! :)

IMG_0257 IMG_0270

Lopuksi tein vielä pari laukannostoa. Aluksi tuli muutama epäonnistunut nosto, mutta parin onnistuneen jälkeen lopetin. Laukka nostojen jälkeen oli tosi mageeta! Kulki tosi pehmeästi ja rauhallisesti. :) Sitten vielä nopeat eteen-alas, jonka jälkeen menin talliin hoitamaan ponin loppuun. Menen seuraavaksi joko torstaina tai lauantaina, riippuu saanko valmennusta.

8 kommenttia:

  1. Just toi estevalkka minuakin alkoi ärsyttämään. 25 minuuttia tunnista odotellaan josko saisi jo hypätä, 5min hyppäämistä ja loput alku-ja loppuverkkaa.:D

    toisaalta on pakko olla valkassa jos haluaa estekisoihin, mutta mulla meni hermot ton kanssa!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, näin meillä kans! :D ja nii, pakkohan siellä sinänsä on käydä ja kyl mä kuitenkin haluun hypätä nii :/

      Poista
    2. oisko hevosvalmennus? ;)

      Poista
    3. ihan mielelläni siirrynki jos hommaat sinne tilaa ;)

      Poista
    4. oletko edes jonossa? ;)

      Poista
    5. no sitähän minäkin ;)

      Poista
  2. järkyttävä määrä ratsastajia jossain estevalmennuksessa :o ei kyllä sellasessa pysty kauheesti hyppää :/

    VastaaPoista

comments ? c: