lauantai 12. syyskuuta 2015

Vaikeuksia vanhojen tuttavuuksien kanssa

En olekaan pitkään aikaan kirjoittanut normitunneista mitään ja suurimpana syynä on materiaalin puute. Toinen syy on vaan laiskuus. Itse olen sellainen henkilö, että joko en saa mitään aikaiseksi tai sitten teen jonkun asian tosi perusteellisesti. Tänäänkin koko aamun vaan makasin sohvalla ja katsoin jenkkinetflixistä löytyvää PLL'n neloskautta, mutta sitten päätin ryhtyä vähän järjestelemään mun pöytää, ja päädyinkin lopuksi imuroimaan mun sängyn alustan. Ratsastuksen jälkeen ajattelin kirjoittaa nopeasti puhtaaksi äikän aineen ja puursinkin vahingossa sen parissa semmoset kolme tuntia. Näin mulle käy usein ja siksi en saakaan montaa asiaa päivässä aikaiseksi ja koska blogi on ollut tärkeysjärjestyksessä aika pohjalla, ei mulla ole tälle jäänyt aikaa. Nyt kuitenkin päätin tulla jopa muutamien kuvien kanssa kertomaan, mitä ollaan touhuiltu!

IMG_0941

Pari aikaisempaa kertaa olen mennyt Felixillä, eikä ne olleet ihan niitä kivoimpia tunteja.. Vaikka Felix itsessään ei herätä mussa negatiivisia tunteita niin jostain syystä ne tunnit ei vaan onnistuneet. Felix jäi hitaaksi ja itse päätin ratkaista ongelmaan vaan irrottelemalla sitä ohjasta ja käyttämällä ahkerasti raippaa. Nooh, ei siitä oikeen mitään tullut ja tällä viikolla sainkin Darian ja meidän oman opettajan ollessa sairaslomalla, oli tallin uusi opettaja meitä opettamassa. Daria on kyllä yksi kivoimmista hevosista tuolta, mutta viime kerrasta oli aika pitkä aika ja nyt se on ollut saikullakin tässä välissä, niin mua odotti vähän erilainen hevonen sitten ratsastaa. Ensinnäkin mun tavotteena oli saada sen etuosa ylös, koska se saikkukin oli johtunut sen etupainoisuudesta. No, ei tosiaan ollut se helpoin vaihtoehto... Daria olisi mielellään vaan painunut alas ja levännyt etujaloillaan, mutta en antanut sille siihen mahdollisuutta ja niinpä aika lailla koko tunnin sain tehdä töitä sen eteen.

IMG_0943

Käynnissä Daria oli tosi epätasanen ja vastusteli. Teimme väistöjä, joissa oli tarkotuksena saada ulkojalka hyvin odottamaan, eli mentiin aika pienillä askeleilla. Tämä uusi opettaja oli ilmeisesti Darialla mennyt jonkin verran ja osasi siksi antaa hyvin yksilöllisiä ohjeita sen ratsastamiseen. Suurin ongelma oli kuitenkin jossain mun pään sisällä, kun en oikein saanut sitä paranemaan. Tehtävätkin tosin oli haasteellisia - väistö, jonka jälkeen laukannosto käynnistä. Erityisesti toi laukannosto ei onnistunut sitten ollenkaan, kun heppa jännitty ja lähti poikittelemaan ja nosti sitten lopulta väärän laukan.. Niin lyhyellä laukkapätkällä en edes kerennyt työstää sitä paremmaksi. Lopputunnista siirryttiin onneksi helpoille ympyröille ja pääsin työstämään sitä laukkaa enemmänkin ja siinä se oli ihan ratsastettava. Vaikeaa oli edelleen pitää se etuosa ylhäällä... Omasta istunnastani sainkin erikoisen ohjeen "hartiat alemmas ja eteenpäin". Rentouttaessani ne huomasin, että ne oli olleet aika jännittyneet ja korvissa, mutta yllättävämpää oli se, että mun piti työntää niitä edemmäs. Yleensä kun olen melkoisessa etunojassa ja lysyssä. Noh, ainakin olin keskittynyt siihen!

IMG_1067 IMG_1054

Menimme vielä hetken ravia pidemmän pätkän ja siinä sain taas tehdä töitä ja paljon. Kivan tasaseksi, pyöreeksi ja rennoksi en sitä kertaakaan saanut, mutta erityisesti kuvista päätellen päätavote onnistu: pää pysy ylhäällä! Siitä sitten seuraava tavote saada se pyöreäksi ja rennoksi. Toivottavasti saankin jatkaa sillä, jotta saisin taas vähän tuntumaa tohonkin hevoseen, joka oli sitten tammikuun muuttunut kyllä tosi paljon.

IMG_1090 IMG_1093 IMG_1098

2 kommenttia:

  1. Vaikeuksien kautta voittoon! :D Vaikka Darian kanssa ei aina meniskään aina tosi hyvin niin mustakin on ollut huippukivaa nähdä sen kehitys koska se todella on päässyt pitkälle näinkin lyhyessä ajassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, ei tullut tällä kertaa kyllä voittoa... :D Ja jep, onhan se jonkin verran kehittynyt, ehkä vähän vaikea nähdä kuitenki kun nyt se on vaa nii erilaine jotenki!

      Poista

comments ? c: