lauantai 26. syyskuuta 2015

Mäentaustan valmennuksessa pitkästä aikaa

Tällä hetkellä itellä on tosi hyvä (helpottunut) fiilis, vaikka koeviikko ei ole edes puolessa välissä, koska eilisen bilsan koe meni hyvin ja nyt on (ainakin melkein) vaikeimmat kokeet tehty. Niin ja mun muutaman päivän flunssakin on näköjään luovuttamassa jo!
Hyvä fiilis jäi myös torstaisesta valmennuksesta! :)

Pääsin siis Audalla vielä viimesen kerran estevalmennukseen, joka pidettiin siellä Melginien tallilla, missä Auda asusteli viime syksynä/talvena. Sillonhan kävin myös noissa Mäentaustan valmennuksissa (postauksiin tästä ja tästä) ja tykkäsin niistä tosi paljon, ja olinkin jo keväästä asti himoinnut päästä sinne. Audan loukkaantumisen takia ei onnistunut ja ne alko uudestaan vasta nyt syksyllä. Valmennuksessa alotettiin tyypillisesti perusteellisella verkalla, kokoamista käynnissä ja ravissa, pysähdyksiä, temponvaihteluita. Harjotusraviosuudet olivat jälleen aika järkyttäviä, koska turvaliivi + estesatula + Audan ravi eivät olleet hyvä yhdistelmä.. Ei se ehkä ihan niin kauheeta ollut kun vuosi sitten, mutta ei nyt mitenkään erityisen tyylikästäkään. Laukassa sama homma, laukkailtiin ympäri maneesia vähän isommassa laukassa ja sitten ympyröillä enemmän kokoamista.

Ensimmäinen verkkaestetehtävä oli samanlainen, kun mitä vuosi sitten tehtiin, eli pysty, jonka jälkeen piti ottaa käyntiin. Ensimmäisellä kerralla en saanut Audaan oikein mitään ponnekkuutta ja unohdin muutenkin koko alkutunnin hyppyjen aikana ratsastaa, joten Auda vaan kiipesi siitä yli puolikkaan raviaskeleen kautta. Käyntiin siirtymiset eivät tosin olleet mitenkään ongelmallisia. :D Toistimme tätä tehtävää pariin otteeseen aina vähän korotetumpana ja loppua kohden ainakin jotenkuten aloin saamaan langan päästä kiinni. Joka kerta tosin uudessa tehtävässä tuli samat alun ongelmat, kun kerta kaikkiaan unohdin vaan ratsastaa. Menimme siis erilaisia tehtäviä: sarjaa, kaarevaa linjaa tai yhdistelmiä eri esteistä.

Image198

Esteiden väleissä haettiin viime vuoden tapaan taas sitä semmosta rennompaa ja isompaa laukkaa, kevyemmässä istunnassa ja sitten vähän ennen estettä istuttiin alas ja tehtiin ne päätökset. Mulla meni koko alkutunti siihen, että hain sitä ratsastustyyliä ja muutenkin ylipäätään, miten niitä esteitä hypättiinkään. Audalla en ollut hypännyt sitten niiden Santa-Haminan kisojen, joten olin vähän hukassa. Meitä oli siinä vaan kaksi, joten ehdittiin kaikkien pienienkin juttujen jälkeen ottaa seis ja Mikko jakso tosi perusteellisesti joka kerta selittää mitä olisi pitänyt tehdä, mihin pyritään ja miksi. Mulle näitä taukoja tuli aika monta kertaa siinä alussa, kun onnistuin sössimään aina ekat kerrat. :'D Toisella kerralla ne jutut yleensä onnistukin sitten paremmin.

Image197 Image196

 Sitten kun vihdoin sain sen oikean touchin ja oltaisiin voitu ryhtyä hyppäämään enemmän, valmennus loppuikin kesken. Se huono puoli on tässä kun pääsen kaksipäiväisessä valmennuksessa ainoastaan ensimmäisenä päivänä, mutta kun eilen tosiaan oli se koe ja muutenkaan en varmaan olisi saanut hepalle kyytiä, niin ei olisi mahdollista. Loppua kohden alkoi tehtävät heti siis onnistumaan paremmin ja Mikkokin totesi siinä lopuksi, että "loppua kohden sä aloit löytämään sen mitä sä teet sen kanssa".

Laitoin väliin pätkiä noista kommenteista, mitä saatiin! Ihan viimesestä hyppypätkästä ei ole videota, mutta muuten tässä aika lailla kaikki


Oli tosi kiva kyllä päästä taas valmentajan silmän alle ja hyvä fiilis tosiaan jäi! Toivottavasti joku päivä pääsisin vielä Mäentaustan valmennukseen, noi on aina yhtä kivoja :)

3 kommenttia:

  1. miksi lopetat audalla? okei koulun takia ,mutta miksi et lopeta lepuskissa ja jatka audalla ,kehittyisit sillä paljon pidemmälle kuin lepuskin valtavissa ryhmissä......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvä luoja luovuttakaa nyt, oli mulla muitakin syitä joita en tähän nyt halua jakaa.

      Poista
  2. Missä tallilla käyt Mikon valmennuksissa?paljonko valmennus maksaa suunnillee ?:)

    VastaaPoista

comments ? c: