perjantai 12. kesäkuuta 2015

Hyvä päivä

Nyt on parin päivän sisällä oltu kahdessa estevalmennuksessa ja käyty vähän pellolla tuuppailemassa. Voin sanoa, että kaikki ratsastukset ovat kyllä olleet suht onnistuneita ja ihanaa, vihdoinkin on kesä saapunut tänne Suomeenkin! (Vaikka meteorologit kovin uhkaileekin ettei se oli jäädäkseen...)

Eilen, torstaina, mulla olikin kiireinen päivä. Aamulla kävin vahvistamassa lukiopaikkani (etisläinen ilmottautuu!), sitten ajotunnille (hui, eka ajotunti ja selvisinhän mä hengissä enkä edes kaatunut tai törmännyt mihinkään :D) ja sitten kaksi ratsastustuntia putkeen vielä illalla. Eipä ollut kovin paljon aikaa hengähdellä, mutta nää kiireiset kesäpäivät on silti kivoja. Eka tunti oli siis Desperadolla esteitä. Jollyllahan mä mielelläni haluaisin mennä, muttei se Despiskään kovin tylsä ole. Alkutunnista menimme puomeja ja heppa oli niillä joko liian kiireinen tai sitten ei ollut tarpeeksi eteenpäin pyrkivä.

- 051

Otimme sitten laukassa pareittain kahta puomia ympyrällä. Lähinnä katse- ja kääntämisharjoituksena. Desperado ei ole ihan niin helppo tuonlaisissa tehtävissä ja erityisesti oikea kierros tuotti hankaluuksia. Tehtävään lisättiin myös kavaletti, mikä teki siitä entistä hankalemman tollasen isolaukkaisen hevosen kannalta. Ihan hyvin me siitä kuitenkin selviydyttiin! Oikeassa kierroksessa jatkoimme vielä kavaletilta suoraan innariristikoille ja se sujui ihan hyvin.

- 080 - 086

Sitten tulimme toisella pitkällä sivulla olleen innari-kavaletti-innari -linjan, joka sujui yllättävän hyvin (vaikka tulinkin siihen niin vinosti, että harkitsin jopa hevosen kääntämistä ohi). Desperado ei kuumunut oikeastaan koko tunnin aikana ollenkaan, vaan pysyi hyvin hallinnassa ja mahduttiin väleihinkin mainiosti. Loppuun tulimme vielä pienen radan, johon kuului tuo linja, pysty, okseri ja aikaisempi linja vielä toisesta suunnasta. Linja sujui hyvin, sen jälkeen kontrolliin ja pidä laukka. Omasta mielestäni paikka oli ihan hyvä, ehkä pikkasen lähellä, mutta ilmeisesti Desperado ei olisi päässyt siitä yli säheltämättä jalkojaan jotenkin ihmeellisesti. Innarin takaa unohdin kääntää, joten valuttiin aika kauas. Sieltä pitkällä lähestymisellä okseri, jolle Desperado kerkesi kiihdyttelemään ja lähdettiinkin aika kaukaa. Sitten vaan takasin ja vaihdoin laukan, minkä jälkeen linja. Linjalla heppa kuumu jo tosi paljon ja aika tiukaksi kävi välit, mutta onnistuin saamaan pidätteet läpi oikealla hetkellä ja mahduttiinkin siihen tekemättä turhia ympyröitä. Varsin kiva tuntihan toi oli, vaikkei paljoa keretykään hyppäämään. Desperado on ihan kiva tommonen aika perusheppa, muttei onneksi kuitenkaan liian perus! Mutta kyllä mä sitä Jollya silti kaipaisin... :D

- 095 - 099 - 103 - 098 - 108 - 114

- 119
Tähän vielä mietittävää; mikä askellaji kyseessä? :D

Illan toinen ratsu olikin Bono, jolla menin viime viikollakin. Menimme pellolle ratsastamaan, mikä oli kivaa vaihtelua ja Bonokin vaikutti tyytyväisemmältä. Edelleen kyllä sai koko tunnin sitä ajaa eteenpäin ja tuli vaan pieniä hetkiä, kun se liikkui oikeasti omalla moottorilla eteenpäin. Erityisesti ravissa se kyllä sai jostain omaa energiaa, mutta sitten oikea laukka oli jotain aivan hirveää, juuri ja juuri laukaksi tunnistettava askellaji. :D Menimme siis ympyröillä pysähdyksiä ja siirtymisiä, aika perusjuttuja. Itse keskityin ainoastaan hevosen eteenpäin saamiseen, mutta yrityksen tasolle se kyllä jäi. Niitä takajalkoja ei vaan sieltä saanut rehellisesti mukaan ja sen huomasi varsinkin niissä pysähdyksissä. Oli se nyt ehdottomasti parempi kuin kentällä, muttei mikään huikea.

- 130 - 168 - 184 - 186 - 213 - 206 - 222 - 255

Kuvista ja videoista huomasin omassa istunnassani tosi suuren virheen; oon ihan järkyttävän vino vasemmalle. Vasen olkapää on paljon alempana (oli kumpi kierros tahansa) ja näin ollen vasen kylki lytyssä. Epäilen, että se on joko syy tai seuraus siitä, että mun vasen käsi on vahvempi. Oon aiemminkin kyllä huomannut tän ja korjailenkin sitä aina kun muistan, mutta Bonolla se keskittyminen oli kyllä ihan muualla kun valitettavasti tossa istunnassa ja sen kyllä huomaa. Täytyypä kiinnittää huomiota enemmän tuohon!

- 169
Tässä näkyy; vasen olkapää alempana, vasen kylki lytyssä ja vasen käsi ties missä.

- 221
Eikä näköjään ollut ainoa ongelma istunnassa; kiva lysy...
- 285
- 280 - 273


Kuvista paljon kiitoksia Annikalle! :) Omia seuraavalta tunnilta ottamiani kuvia olen julkaissut valokuvausblogissani!

2 kommenttia:

comments ? c: