sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Estevalmennus pitkästä aikaa

Pääsin pitkästä aikaa Audallakin vähän estevalmennukseen. Saikun jälkeenhän en ole Audalla hypännyt kun pari kertaa ja niinä kertoina vain muutamia hyppyjä. Auda alkaa kuitenkin jo olla ihan hyvässä kunnossa ja perjantaina otettiinkin jo vähän enemmän hyppyjä. Jälleen siis uutta valmentajaa kuvioissa, törmättiin siis häneen pari viikkoa sitten tuolla tallilla ja tuli puhetta jos hän haluaisi tulla vähän kattelemaan ja neuvomaan Audalla. Saatiinkin aika nopealla aikataululla tää toteutettua ja hyvä niin!

Nää kuvat on otettu keskiviikkona, tältä kerralta tuli vaan videota
- 022 - 024

Alkuverkoissa menin Audalla ympyrällä, tehden aina kavalettien ympäri voltit. Auda on estetunneilla (kun se sen tajuaa), hyvin vastahakoinen taipumaan ja kulkemaan oikein päin. Laukassa tein samaa tehtävää, paitsi että ylitin tällä kertaa kavaletit. Välillä ei käännytty ja välillä käännyttiin liikaa... Yllätyin myös kuinka hyvin Auda vaihtoi laukat kavalettien päällä, kun tein suunnanmuutoksia. Mehän ei olla tommosia laukanvaihtotehtäviä oikeastaan tehty, mutta hyvin ne kuitenkin sujui. Ihan loppuvaiheessa, kun tein viimesiä voltteja laukassa, Auda päätti yhtäkkiä tehdä stopin. Jymähti vaan yllättäen ennen kavalettia. Eihän se nyt tommosta ole ennen tämmösessä tilanteessa tehnyt, eikä oikeastaan pitkään aikaan muutenkaan. Joskus alussa testasi mua pysähtymällä esimerkiksi ennen laukannostoja tms, muttei tällein. Joko syynä on ollut sitten väsymys (olinhan mä aika kauan jo laukannut) tai sitten itse puristin yhtäkkiä jaloilla tms ja tamma otti siitä nokkiinsa. Toisen kerran teki saman, mutta kolmannella kerralla istuin sitten satulaan ja patistin sen kavaletista yli.

- 031 - 028 - 035

Kävelyiden jälkeen otin verkkahypyiksi ristikon eri suunnista. Vasemmalta tultu hyppy meni hyvin, oikealla tullessa Auda päätti tehdä hätäkakat juuri ennen estettä, mikä vähän sotki, ja sitten askeleesta tuli puolikas. Jälleen lyhyet kävelyt ja sitten tosi matalilla korkeuksilla rata. Elikkä ristikko - kaareva tie pystylle - sarja - kavaletti - okseri - kavaletti - linja. Rata oli itse asiassa melko hyvä, Auda ei lähtenyt turhia kaahailemaan tai tehnyt muutakaan ylimääräistä. Linjalle, joka oli periaatteessa viiden askeleen, tuli sitten kuusi askelta, ja se olikin parempi vaihtoehto nyt kun ei oltu kisoissa ja sen laukkakin jäi tosi lyhyeksi. Normaalistihan meillä jää varsinkin kisoissa kaikki välit lyhyeksi, mutta nyt kävi toisinpäin ja se oli hyvä tolla kuudella.

aaa

Tulin vielä toisenlaisen radan, johon kuului okseri - tiukka kaarros ristikolle - linja - sarja - pysty. Eka hyppy hyvä, seuraava kaarre oli tosi tiukka, mutta sain sen käännettyä ja hyvä hyppy ristikolle. Ristikon jälkeen Auda ei millään meinannut vaihtaa laukkaa, joten tein väliin ympyrän. Linjalla päätin ottaa Audaa vielä enemmän kiinni, jotta saadaan sujuvammat kuusi askelta sinne. Jäätiin itse asiassa jopa vähän kauemmas, mutta hypystä tuli sujuva. Sarja oli hyvä, vikalle pystylle tultiin vähän juureen. Loppuun työstin Auda vielää ympyrällä ravissa, että sain sen paremmin läpi. Valmennus meni omasta mielestäni varsin hyvin, Auda oli luottavainen ja tuli hyviä hyppyjä. Valmentajakin kehui Audaa hienoksi ja sanoikin, ettei ainakaan näin pienillä ollut oikeastaan mitään ongelmaa. Ne ongelmat sitten lisääntyvät, kun esteet kasvaa siitä kasikympistä yli. Pohdittiin vähän että mistä se vois johtua ja lopputulos tais olla se, että itse luultavasti paineistuin siitä enemmän ja siksi tulee hätäistä menoa. Mutta rutiinia vaan niillekin, niin painekin poistuu!


Vähän oli puhetta jos kerkeisin Este-Jussiin osallistumaan...? Itse olin ne haaveet jo haudannut tuon saikun myötä, mutta nyt Auda tuntuu olevan jo paremmassa kunnossa ja se saattaisi jopa olla mahdollista. Se on kuitenkin iso ehkä, en tiedä ehtiskö mun D-lupakaan tulla siihen mennessä!

5 kommenttia:

  1. Asuuko tuo heppa kyseisellä tallilla? Oon käynyt tuolla, ihanat puitteet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu asuu, ja älä muuta sano! Tosi hieno paikka :)

      Poista
  2. Ootko tulossa tuntsareihin kisaamaan tänä vuonna?

    VastaaPoista

comments ? c: