perjantai 26. huhtikuuta 2013

51. Lisää harjoitusta

Sanotaanko vaikka että mun ratsastustaidot on nyt vähän laskemaan päin. :D Siitä on aikaa, kun viimeksi sain hevosen tai ponin oikeasti kulkemaan hyvin, nykyään meno on vaan sähläämistä ja säätöä. Jos ratsastan vaan kerran viikossa, en vaan saa sitä tuntumaa.. Ja asiaa auttaa se että mulla vaihtuu joka viikko hevonen, kun en hevosilla muutenkaan osaa oikeastaan ratsastaa. Nyt, kun olen löytänyt potentiaalisen vuokraponiehdokkaan, pääsen luultavasti ratsastamaan enemmän ja käymään kunnon valmennuksissa. Ehkä se ratsastustuntuma sitten palaisi paremmin takaisin? :)

Keskiviikkona mulla oli oma tunti ja kerrankin oli kuvaaja ja oltiin vieläpä ulkona! Menin Silverillä, josta mulla on nyt ollut vähän taukoa. Käynnissä siihen saa vielä jonkin näköisen tuntuman, mutta käynti on silti hidasta ja tahditonta ja se kulkee selättömästi suurimman osan ajasta. (Ei siis sillä, että ponissa olisi vikaa, en vaan saa sitä kunnolliseksi). Menimme aluksi käynnissä kolmikaarista, jossa nyt en sen kummempia saanut aikaseksi, kunhan sähläsin jotain. Sen jälkeen jäimme kiemurauran kaarille soikeille ympyröille, jossa siirryttiin sitten raviin. Ravissa mun istunta oli vielä enemmän järkyttävä, painun rintakehä edelle etunojaan ja mun pitäisi korjata sitä saamalla selkä enemmän kuperaksi ja istumalla lähemmäs etukaarta.

silver silver1 silver3

Siitä jatkettiin sitten kolmikaarista normaalisti. Kaarilla Silveriä pitäisi taivuttaa oikein kunnolla, koska se kulkee yleensä sen "patukka-asennossa", eli ihan suorana tönkkönä. Alkutunnista en kiinnittänyt siihen huomiota, vaikka olisi enemmän kyllä pitänyt. Kolmikaarisen jälkeen otimme vähän laukkaa oikeaan kierrokseen. Oikea kierros on itsellenikin heikompi, joten laukkakin oli vähän sen mukaista. Sain Silveriä kuitenkin paremmin tuntumalle ja vähän jopa taivutettua laukassa. Tuli siis ihan hyviäkin pätkiä välillä!

silver4 silver5

Sen jälkeen menimme vähän väistöjä, joissa Silver oli melko hitaanpuoleinen. Kerettiin tekemään vaan parit väistöt jotka meni nyt vähän niin ja näin. Sitten otettiin laukkaa toiseen kierrokseen, joka sujui vähän edellistä paremmin. Tähän kierrokseen se painoi kyllä paljon enemmän sisään, ja tähän olisi pitänyt puuttua raipalla. Hyvä huomata tällasia asioita nyt ajoissa. :D Toivotaan sitte, että nää ongelmat on ensi kerrallakin, niin saa korjattua. Loppukäynneissä pääsin ihmeen kaupalla jopa antamaan ohjaa ponille ja se venyi hyvin.

silver6 silver7 silver8 silver9

Sitten vähän lisää tästä "vuokraponiehdokkaasta", eli kiikarissa nyt tällanen 7-vuotias Cara tamma, joka asustaa Espoon kartanossa. Viime lauantaina olin sitä testaamassa ja tuntuma yhtä hakusessa kun nyt lähiaikoina muutenkin ollut, mutta vaikutti ihan potentiaaliselta ponilta! :) Huomenna päästään sitten valmennukseen (joka on muuten 8.30...) ja siellä sitten katsotaan, että miten sujuu!

4 kommenttia:

comments ? c: